Главная » 2015 » Ноябрь » 12 » "МИКРОФОН"! KOZAK SYSTEM: "Нам немає потреби одягати маски. Сцена - це частина нашого побуту"
12:42
"МИКРОФОН"! KOZAK SYSTEM: "Нам немає потреби одягати маски. Сцена - це частина нашого побуту"

Фолк-группа "Kozak System" радует своих слушателей всего три года, но за это время она успела обрести свою аудиторию, выпустить несколько провокационных видеоклипов и целых три альбома (один из которых совместный). Мы не могли обойти вниманием этих парней и решили поговорить о музыке с фронтменом группы - Иваном Леньо!

Добрый день! Мы любим начинать наши интервью с логичного начала — первого выступления артиста. Помните ли Вы свое самое первое выступление?

Так пам’ятаю. Це було близько 18 років тому,в складі гурту АКТУС'а от саме де - не пам’ятаю!

Волновались ли, какие эмоции испытали...

Ні, я не хвилювався. Я навчався у Київській консерваторії та закінчив аспірантуру, брав участь як соліст у декількох міжнародних конкурсах. В одному із них став лауреатом першої премії, тому виступати на сцені сольно, та і з дуже складними творами мені було природньо, а ті партії. які я грав в Актусі були для мене дуже простими і легкими для виконання.

Не так давно на радиостанции и музыкальные каналы ворвался ваш новый сингл и клип – «Коли вона». Мы знаем, что клип снимали в Киеве. Почему именно здесь и какие интересные истории со съемочной площадки вы можете рассказать?

Нам було байдуже де його знімати. Якщо б режисер сказав ,що знімати прийдеться на Марсі - полетіли би на Марс. Процесс зйомок нами взагалі ніколи не контролюється, хоча би тому, що ми не фахівці. і вважаємо непристойним втручатися в процесс справи. в якій ти повний профан. У нас вже був гіркий досвід невдалого кліпу. який не потрапив у ефір, тому що мав дуже низьку якість. Не через те,що ми втручались в процесс, а через те, що довірились недосвідченим кліпмейкерам. Передбачити позитивний результат майбутнього кліпу майже не можливо! Тому не варто бентежитись з приводу результату. Пощастить - буде добрий кліп. Не пощастить — оганий. Тільки не у НАС а у кліпмейкерів. Це їхня відповідальність. А щодо цікавих історій, то варто було б записати бодай на диктофон мій діалог з Оксаною Вегргелєс (героїнею кліпу) в автомобілі. Нам режисером було наказано сваритись. І сваритись правдиво і натхненно. Ні я ні вона в житті рідко коли сваримось та піднімаємо на когось голос,тому те, що ми там верзли і патякали- це сміх крізь сльози. Шкода,ніхто не записав.

Дейстительно было бы очень интересно услышать эту «ссору»! Весной группа «Kozak System» выпустила свой дебютный альбом «Живи і Люби». Расскажите о нем.

Краще взяти його і послухати. Він абсолютно унікальний. Подібного в Україні ще ніхто не робив. Говорити про музику словами - марна справа. Це так як спробувати описати захват від вечірнього неба або смачного тістечка.

Пришло время моего любимого вопроса в каждом интервью:) Платон говорил: "Музыка воодушевляет весь мир, снабжает душу крыльями, способствует полету воображения". Какова ваша музыка, музыка группы «Kozak System»?

Позитивна. Не проста. В міру соціальна. В міру етнічна. В міру… (задумался. - прим. ред.) вона різна! А ще — чесна!

У Вас уже сформировался некий сценический образ, а ведь у каждого артиста есть своя изюминка. Есть ли у Вас особые "фишки", и нужно ли это вообще?

Фішки або є або їх немає. Спеціально навряд чи придумаєш. А яка ,взагалі, фішка у Метью Беламі, вокаліста «MUSE”? А у Фреда Дарста з “Limp Bizkit”? А у Романа Ягупова з “ЗДОБ ШІ ЗДУБ”? Якщо ви про “казніпитки і уродів” з Подервянського. То я під це визначення не потрапляю. Я абсолютно нормальний .Чи є вона в мене, фішка? Мабуть є, але краще це не в мене запитати.

А на какие эксперименты вы готовы ради творчества/музыки/успеха?

Заради творчості - на будь-які, в межах елементарної культури і моралі. Заради успіху - ні на які!

Зачастую зритель видит только отшлифованный образ артиста на сцене, на ТВ и в видеоклипах. А какаие Вы в повседневной жизни?

Такі самі як і в образах на ТВ і на сцені. Ми не проект. Нам немає потреби одягати маски. коли виходимо на сцену. Сцена - це частина нашого побуту на рівні з заняттям спортом та читанням книжок. У нас багато друзів, а це значить, що ми вміємо любити.

Каждому человеку в свободное время нужно какое-то занятие. Есть ли у Вас какое-то необычное хобби?

Незвичайного немає. Я люблю подорожувати на мотобайку та на велосипеді. А ще люблю     читати та грати у футбол із своїми друзями з ФК Маестро.

У многих артистов перед выходом на сцену есть некий ритуал. Есть ли у Вас свой личный обряд перед выступлением?

Так є. Я випиваю прямо перед виходом (вже на сцені) 50 грам або віскі або коньяку. Не 100 і не 150 і не 20! А рівно 50 грам. А ще ми стаємо з козаками в коло, беремось за плечі і медитуємо хвилину.

А готовить любите ? Как часто радуете близких кулинарными шедеврами?

Ні, я не люблю готувати. Колись.в далекі студентські часи, я, мабуть,наготувався на все життя наперед. Зараз мене на кухню не затягнеш. Я вважаю, це для себе марною тратою часу. Якщо я хочу когось із друзів чимось почастувати.то запрошую до відповідної кав'ярні чи ресторану. Сам часто відвідую домашню кухню, слава богу, вона у нас ще існує і в ній все ще доволі смачно!

И напоследок, скажите пару слов читателям Народного таблоида "Music Pie".

Слухайте українське.С поживайте якісні продукти. Ні від кого нічого не чекайте. Робіть все самі і будьте впевненними в те що робите. Любіть ближнього свого як самого себе. Будьте оригінальними. Positive vibration!

АВТОР: РОМАН БУТУРЛАКИН


"KADNAY": "МЫ - НЕЗАВИСИМЫЕ ЛЮДИ, КАК В МУЗЫКЕ, ТАК И В ЖИЗНИ!"

«ВРЕМЯ И СТЕКЛО»: "НАША МУЗЫКА — ЭТО ЛЮБОВЬ, КРЕАТИВ И ХОРОШЕЕ НАСТРОЕНИЕ!"

ПОТАП И НАСТЯ: "НАС НЕ ПОКИДАЕТ ОЩУЩЕНИЕ, ЧТО ВСЕ САМОЕ ЯРКОЕ ЕЩЕ ВПЕРЕДИ!"

 

Категория: "МИКРОФОН" | Просмотров: 3379 | Добавил: ADMIN | Теги: Kozak System | Рейтинг: 4.0/5
Всего комментариев: 0
avatar
Контакты
  • ВК
  • TWITTER
  • FACEBOOK
  • <Все права защищены.
  • <Любое использование коммерческими лицами размещенных на сайте материалов без указания ссылки на источник запрещенo!
Контакты
Email: music-pie@at.ua
© MUSIC PIE 2015 - 2016